TVBEUGELS.nl | VESA-Maat |

Bent u opzoek naar een tv-beugel maar, weet u niet wat een VESA maat is? De VESA maat is bij elk type televisie verschillend. Wanneer u een televisie wilt ophangen doormiddel van een tv-beugel, is het belangrijk dat u weet wat de VESA maat van uw televisie is. De VESA maat is een gatenpatroon aan de achterzijde van uw televisie. Dit gatenpatroon is in de meeste gevallen een vierkant of een rechthoek. De afstand tussen de gaten is de VESA maat en wordt uitgedrukt in millimeters.


 

 

 

 

 

 

Het is zeer belangrijk dat de tv-beugel die u wilt bestellen dezelfde VESA maat heeft als uw televisie. Wanneer dit niet het geval is, zal de tv niet gemonteerd kunnen worden aan de tv-beugel.  De meeste tv-beugels zijn geschikt voor meerdere VESA maten. 

Vesa verloopplaat 

Wanneer de VESA maten van de tv-beugel en uw televisie niet overeenkomem, kan dit in sommige gevallen worden opgelost met een VESA-adapter. Een VESA-adapter is een plaat van een paar millimeter dik en door deze plaat op uw televisie te monteren, kan de VESA maat groter worden gemaakt. Wij leveren verschillende typen VESA-adapter platen. Bijvoorbeeld de FPMA-VESA200 is een goede optie. Door gebruik te maken van dit model kan een VESA maat van 75x75 of 100x100 worden vergroot naar een VESA maat van 100x200, 200x200 of 120x180. Wanneer u een VESA adapter wilt bestellen, is het belangrijk dat de VESA-adapter overeenkomt met de VESA maat op uw televisie.

Welke schroeven zitten bij de beugels?

Bij de tv-beugels die wij leveren zitten standaard schroeven, de meeste televisies hebben standaard schroefmaten. Vaak zitten er bij televisies met een vesa maat van 200x200 schroefgaten van M6 en bij een vesa maat van 400x400 M8, dit is bij de meeste fabrikanten standaard. Echter kan het voorkomen dat uw tv een afwijkend model is met een andere maat. Het kan dus voorkomen dat er schroeven bij geleverd worden die te groot of te klein zijn, of te lang of te kort. Gelukkig kan dit eenvoudig worden opgelost door schroeven bij de bouwmarkt te halen. 

Voor al u vragen

Hebt u vragen over het monteren van uw televisie? Of heeft u vragen over de welke VESA maat uw televisie heeft? Onze klantenservice wil u graag helpen met uw vraag, u kan dan ook altijd contact met ons opnemen via de e-mail: info@tvbeugels.nl. Op werkdagen zijn wij ook telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00 op 088 - 112 05 00.